David Claesson, Toimitusjohtaja

Olen David Claesson, LiteBreezen toimitusjohtaja. Olen ruotsalainen ja johtanut LiteBreezeä viimeisten 18 vuoden aikana sekä Ruotsissa että Intiassa. LiteBreeze on tänään yli 70 työntekijän tiimi. Päävastuualueitani LiteBreezellä ovat:

  • Rekrytoida parhaat kehittäjät, jotka voimme löytää. Palkkan noin 1% hakijoista. Olemme hyvin valikoivia.

  • Valmentaa ja kouluttaa henkilökuntaa. Palvelun korkean laadun, käyttäjäystävällisten verkko- ja mobiilisovellusten sekä puhtaan ja skaalautuvan koodin varmistamiseksi.

  • Olla kulttuurinen silta länsimaisten korkean profiilin asiakkaidemme ja lahjakkaan intialaisen kehitystiimimme välillä.

  • Kehittää tehokkaita rutiineja ja järjestelmiä, joiden avulla henkilöstö voi keskittyä tuottamaan korkealaatuisia ohjelmistopalveluja kohtuullisin kustannuksin.

  • Manageroida ja tukea huippulahjakkuuksia. Kuunnella huippulahjakkuuksien tarpeita. Tarjoamaan huippulahjakkuuksille sitä, mitä he tarvitsevat ollakseen onnellisia LiteBreezellä.

Yhdessä rekrytointitiimimme kanssa olemme suunnitelleet tiukan ja valikoivan rekrytointiprosessin vastaamaan länsimaisten asiakkaidemme korkeita odotuksia.

Teen henkilökohtaisesti kaikki palkkaamispäätökset Intiassa. Viestintä ja palvelun laatu ovat tärkeitä tekijöitä palkattaessa.

Asiakkaidemme edustajat ovat usein IT-asiantuntijoita, arkkitehteja tai vanhempia projektipäälliköitä, joten rekrytoimme vastaamaan korkeisiin odotuksiin myös koodin laadun suhteen. Täältä saat lisätietoja siitä, mitä teemme kokonaislaadun takaamiseksi.

Ensimmäinen vierailuni Intiassa oli vuonna 2004, ja samaan aikaan perustin toimiston Kochiin. Kochi (Kochin) on Intian Keralan osavaltion taloudellinen pääkaupunki.

Valitsin Keralan, koska osavaltio arvioidaan usein Intian kehittyneimmäksi, rauhallisimmaksi ja koulutetuimmaksi osavaltioksi. Kustannustaso on matala ja ammattitaitoisen työvoiman saatavuus on hyvä.

Vuonna 2004 omistin kaksi verkkopohjaista yritystä, jotka olin perustanut aiemmin Ruotsissa. 

Yksi oli web-hosting-yritys, joka oli kasvattanut itselleen yli 200 asiakkaan asiakaskunnan.  Toinen oli pelisivusto, jolla oli yli 5000 päivittäistä kävijää.

Kehitin itse kahdelle yritykselleni tarvittavat ohjelmistot ja verkkosivustot PHP-ohjelmointikielellä. Sain siten arvokasta käytännön kokemusta ohjelmoinnista, jota käytin myöhemmin hyödyksi lahjakkaiden web-kehittäjien palkkaamiseksi uuteen yritykseeni.

Tänä päivänä PHP-kehittäminen on edelleen LiteBreezen ydinliiketoimintaa.

Nykyään en kuitenkaan henkilökohtaisesti ole enää mukana päivittäisessä projektinhallinnassa, ja kaikki projektiviestintä käy lahjakkaiden intialaisten projektijohtajien kautta.

Nykyään aikani on investoitu korkeatasoiseen laadunvarmistukseen, huippuosaajien säilyttämiseen, valikoivaan rekrytointiin, valmennukseen, markkinointiin ja älykkäiden sisäisten liiketoimintaprosessien ja järjestelmien rakentamiseen.

What’s next?

Connect with me on LinkedIn.
Discover the quality measures we take to make your project a success.
Browse our projects and testimonials.